Upoznajte Punjabove vukove, grupu navijača koji donose kulturu i buku Molineuxu

Više od 60 godina, Punjabi Vukovi imaju raznovrsno članstvo više od 500 navijača. Njihovu prisutnost zagrlili su ljudi unutar kluba i, možda najvažnije, njihovi kolege sljedbenici starog zlata i crnaca. Pomaže Wolverima da sada imaju idealnog čovjeka koji će pojačati poruku. Kapetan kluba Danny Batth se slavi kao domaći junak koji se pridružio u dobi od 10 godina. On je s Brierley Hill-a, tako da pjesma South Bank ide, no također će biti Unibet pjevanja (njegovo srednje ime je Tanveer). Gotovo: kapetan Fiasco; Luis Suárez; i Dalai Lama Pročitajte više Batth kaže da je počašćen što je zvani veleposlanik grupe i njegova prisutnost pruža opipljivu vezu između nogometnog kluba i gradske useljeničke zajednice.Wolverhampton je ponosan na tu ostavštinu, ali su i izazovi. Uostalom, Enoch Powell, zloglasnog govora rijeka Krvi, bio je zastupnik za Wolverhampton South West između 1950. i 1974. godine. Ipak, sada je nogomet – tako često gledan kao podijeljen i plemenski problem – što se dokazuje kao sila koja se spaja unutar Unibet grada. Djelomično, to je postignuto divljenjem želje za donošenjem i poduzimanjem inicijative. Punjabi Vukovi dugo su nastojali educirati širu zajednicu o svojoj kulturi kroz integraciju.Iznenađujuće, s obzirom na ime grupe, čak se proteže i na njihovo članstvo. “Potičemo navijače iz svih pozadina da postanu član Punjabi Wolves, koji će vam omogućiti da prenesete svoje poglede na svakodnevno vođenje kluba”, navodi se u njihovoj web stranici.

Zahvaljujući postojanju parlamenta navijača kluba koji je doslovno istinito; Punjabi Vukovi su zastupljeni na kvartalnom sastanku između starijih dužnosnika kluba i odabranih navijača. Klub je također cijenio korist od dodavanja multikulturalnog Unibet okusa na utakmica previše. U travnju, na Punjabskom kulturnom danu, prvi je put u Molineuxu odigrala prepoznatljivi dhol bubanj.Tijekom polusatne zabave, kabaddi, državni sport Punjab, igrao se na terenu.

Svijest se povećava, ali nije bila izravna evolucija do ove točke. Mnogo toga interesa je stvorio druga skupina, nedavno formirana Pandžeri Pandžijskih vukova, koji su se raspršili od izvorne ljubavi Punjabi Wolves. Došlo je do razočaranja da je izvorni set premjestio previše daleko od svoje osnovne poruke jednostavno podupiranja tima. S obnovljenim entuzijazmom, mnogo su aktivnije sudjelovali na putovanjima.Doista, obožavatelji se navikavaju na prisustvo dhol bubnjeva dodajući u atmosferu prije igara. “Bubnjevi donose hrpu Unibet obožavatelja i to je sve o tome”, rekao je Andy Sahota, osnivač grupe. “To je samo jedna obitelj Wolves.” Njihov utjecaj sada se širi daleko izvan granica Wolverhamptona – to je i nadahnuće za druge klubove. Obratili su ih obožavatelji Chelsea i Nottingham Forest, dok su navijači Derbija prošle godine zatražili svoj savjet o pokretanju vlastite grupe. “Poslali su nam e-poštu i pitali kako smo se formirali, a mi smo im pomogli kroz proces”, rekao je član Pete Bassi.Taj je put zabilježio zamjenu zastavica s novoformiranim Punjabi Ramovima u studenom prošle godine i kulminirala je utakmicom u listopadu. Uz pomoć FA-a, Punjabi Wolves je uzeo Punjabi Rams u parku Sv. Jurja, s dvije tisuće funti koji su podigli za različite Unibet dobrotvorne organizacije. Za one koji računaju, Wolves je osvojio igru ​​9-0. Rezultat je osvojio sljedeći dan, kada je Derby pobijedio Wolves 4-2 u prvenstvu na stadionu iPro. Taj poraz bio je podsjetnik da su Vukovi došli daleko od 1954. godine, a ne samo da je to putovanje u pravom smjeru. Dani slavlja sada su samo daleka memorija. No, rast njihove multikulturalne temelje navijača je jedna pobjeda koju obožavatelji mogu još slaviti.