Roberto Martínez uvjeren da će Ross Barkley potpisati novi ugovor s Evertonom

Everton će osigurati Ross Barkleyju na novom dugoročnom ugovoru ovog ljeta, a Roberto Martínez priznaje kako želi izgraditi svoj tim oko nadarenog veznog člana.

Barkley će ostati dvije godine na njegovom tekuće 60.000 £ na tjedan na kraju sezone i, kao i kod četverogodišnjeg ugovora koji je potpisao 2014., Everton se nada da će nagraditi napredak 22-godišnjaka s poboljšanim uvjetima.

Manchester City je jedan od nekoliko klubova Premier lige koji su u prošlosti pokazali zanimanje za internacionalizaciju Engleske, ali Martínez tvrdi da je Barkley centralan njegovim planovima za klub i da dječak Evertonian želi tu ulogu u Goodison Parku.Premier League: 10 stvari čuvajte se ovog vikenda Pročitajte više

Direktor Evertona rekao je: “Vjerojatno ćemo to gledati ljeti.Kao što sam već rekao, Ross više nije mlad čovjek. On je igrač na kojem možete graditi projekt. Kada želite izgraditi projekt, riječ je o igraču koji želi igrati za Everton i želi preuzeti tu ulogu. Jedna je stvar kao menadžer koji želi nešto poduzeti, ako se igrač ne osjeća na isti način, onda ga ne možete.

“Ali sada se moramo usredotočiti na ono što možemo postići sada do kraja sezone. Ono što ćete igrati u posljednjih 12 utakmica ove sezone omogućit će vam da se postigne pravi snažan završetak, a to je fokus.Barkley nije jedini igrač postavljen za novi ugovor na Evertonu , a klub je imao mogućnost proširiti sporazum Bryan Ovieda i Muhamed Besic zbog porasta plaća nakon što je napravio više od 25 nastupa u Premier ligi. “Mi gledamo situaciju svakog igrača”, objasnio je. Od Niassea do Imbule: pet dolazaka koji mogu utjecati na Premierligu Više

“Imamo Bryan Oviedo koji je u ljeto izvan ugovora imamo mogućnost i prije toga radimo nešto. Mo Besic je pokrenuo klauzulu, što znači da moramo pogledati njegov ugovor.Barkley je ove sezone napravio značajne korake u ulozi No 10 u Evertonu, s dvije kazne protiv Newcastle Uniteda na Srijeda, uzevši sredinu na 11 golova u 31 utakmicu. Njegov menadžer vjeruje kako je povećano povjerenje, donošenje odluka i povećana odgovornost pridonijeli poboljšanju 22-godišnjeg. Martínez je dodao: “Tek sam ove sezone vidio veliku razliku u Rossu. Prije nego što je riječ o pokušaju da mu daju informacije i učinite ga tipom igrača. Ova se sezona jako razlikuje jer je on taj koji želi objašnjenja i traži informacije koje mu treba.Pokazuje da ima povjerenje koje mu treba.

“U Newcastleu se dogodila akcija koja je Andros Townsend vratio sve natrag i osvojio loptu natrag. To nije bila njegova uloga. Ali na isti način na koji radimo. Osjetio je opasnost i reagirao, a to znači da se razvio od mladog momka koji samo čini ono što mu kažete u nekoga tko zna što mora učiniti i želi pomoć u saznanju o tome što se očekuje u tim situacijama. To je velika razlika. Kada to učinite to je zato što ste iskusni igrač koji kaže “znam ono što jesam i koliko sam važan tim”.

“Ima 11 golova, ali stvara mnogo šanse za drugima, ponekad čak ni ne dodirujući loptu. On stvara šanse jer timovi koriste jedan i dva igrača stalno da ga zaustave.Njegov utjecaj je ogroman i on će imati različite tjedne testove tjedno. Ponekad označavanje čovjeka, ponekad i dva igrača koji ga zaustavljaju i to je test koji će imati do kraja sezone. “