Almanzorovi ritam Pronađeni ponovno kako bi osvojili Champion Stakes u Ascotu

Prvi trogodišnji strijelac u Prix de l’Arc de Triompheu u Chantillyu prije dva tjedna bio je Savoir Vivre, drugoplasirani u njemačkom Derbi ranije u sezoni, na osmom mjestu, ali Almanzor pokazalo se nesumnjivo da je u ovoj godini klasična generacija barem jedna vrhunska ubojica, s naglašenim uspjehom u Qipco Champion Stakesu u subotu. U utorak je potvrdio prvo mjesto sa QEII Stakes uspjehom na Ascotu.

Forma Almanzorove pobjede, njegova treća u Group Oneu ove godine, jednako je čvrsta kao i temelji Ascotove tribine, kao što je Found, pobjednik Arc, proganjao ga kući na drugom mjestu, baš kao što je imala u irskim prvenskim stazama na Leopardstown u rujnu.Kao što je bio slučaj u Irskoj, pobijedio ju je, a Christophe Soumillon, Almanzorov džokej, magnanimativno je utvrdio da Chantilly možda ostavlja svoj trag, to je bio vrlo jednostavan uspjeh u dvije dimenzije.

Jack Hobbs, treći dom u ovoj utrci prije 12 mjeseci, ponovno je ispunio isto mjesto, a My Dream Boat i The Gray Gatsby završili su četvrti i peti, dodavši sadržaj formi kao prvih pet konja pored post sve prethodne pobjednici na razini jedne grupe.

Jean-Claude Rouget, Almanzorov trener, osvojio je više od 6.000 pobjednika u svojoj karijeri, ali ovaj je bio njegov prvi uspjeh na Danima prvaka i preselio ga u značajan korak bliže njegovoj ambiciji, izvijestili su u intervjuu vlasniku & amp; Breeder ranije ove godine, da “uđe u” veliki krug “uz Aidan O’Brien, John Gosden i André Fabre.” Rouget je nakon toga rekao da je Almanzor “super konj” koji bi “visoko rangirao protiv svih konja koje sam trenirao “, uključujući i književnika, koji su uzeli šampionere za stabilnost kada je utrka nastupila na svom izvornom domu Rowley Milea u Newmarketu.

” On je pokrenuo sličnu utrku onome što je učinio u Leopardstownu “, rekao je Rouget. “Bila je to prava odluka da se ovdje trče, jer će se staza i teren dobro uklopiti.Nisam se promijenio na ono što ću učiniti i drago mi je što nisam.

“Razina utrke bila je malo prespora za početak, ali u četiri – utrka je počeo brže.Nije to kao u Francuskoj, jer ponekad su vam blokirani, jer je tempo toliko spor, no ovdje, lakše je pronaći prazninu u važnom vremenu. “Unatoč Rougetovom zadovoljstvu, put koji je predvidio jer Almanzor je bio pravi, njegovo ubojito tuku. Pronašao je tako lako da je bilo teško ne razmišljati o Arcu i vidjeti što bi se moglo dogoditi ako je bio na terenu. Rouget je želio pobjeći u Ascot kao što osjeća da je 10 stadija idealno putovanje za Colt, no Soumillon je uvjeren da će Almanzor ostati kilometar i pol, a svi će zabrinuti teško se oduprijeti mamcu luka sljedećom sezonom.

” Prije otvaranja vrata je stavio nos na vrata i izgubio pola duljine “, rekao je Soumillon. “U milju sam bio gurnut unatrag i morao sam ostati iznutra, ali vidio sam brzinu koja je bila dovoljno brza, a konj na mojem vanjskom dijelu nije tako lako i tako sam bio siguran da će doći do jaz.Tražio sam jer znam koliko je jaka. Natjerala sam se protiv nje nekoliko puta i nisam joj željela dati duljinu pa sam odlučio ranije. U Irskoj je njegovo skretanje nogu bilo nevjerojatno i bilo je to isto.Nikad nismo pokušali ni kilometar i pol, ali siguran sam da će ostati.

Ono što je vjerojatno manja fusnota utrke je da su upravitelji održali upit nakon što je član Rougetovog tima pronađen su uzeli dopuštenu supstancu u stacionarnu zonu bez traženja odobrenja veterinarskog osoblja. Incident se uputio britanskom tijelu za horske ovce za daljnje razmatranje, no tvar je rumored da je elektrolit – što može trebao bi biti dan na dan utrke – u neotvorenom paketu.

Almanzor je naređeno da bude testiran na droge, što bi bilo u svakom slučaju rutinu nakon pobjede na glavnoj utrci, ali uz pretpostavku da test rezultat je negativan, čini se da će vjerojatno biti zatvoren slučajem s malo daljnjeg djelovanja. Aidan O’Brien, trener Found, kasnije je utvrdio da sada može propustiti Breeders ‘Cup Turf, koju je osvojila prošle godine, s Highland Reelom, pobjednikom kralja Georgea, koji predstavlja Ballydoyle na svom mjestu. “Ona je velika kobila i ona je nastavila dolaziti s glavom dolje”, rekao je O’Brien. “Nisam siguran za Breeders ‘Cup, Highland Reel će ići na Turf pa nisam siguran hoće li ići.”